Mail verzonden op 3-6-2008

 

GGZ tv persoonlijkheden gezocht

 

Beste GGZ vrienden,

 

Deze mail stuur ik naar iedereen die heeft gereageerd op onze oproep van enige tijd geleden om mee te doen aan het NRC artikel. Dat artikel zal overigens, als alles goed gaat, op 20 of 21 juni worden gepubliceerd.

 

Zo lang als we op plaatsing van het artikel hebben moeten wachten, zo snel gaan de ontwikkelingen nu.

 

Zojuist hoorde ik van de SP dat vandaag is vastgesteld dat er op 12 juni door de vaste kamercommissie voor Volksgezondheid een debat zal worden gevoerd over de gevolgen van de overheveling van de GGZ. De signalen uit den lande beginnen langzaam door te sijpelen in Den Haag.

 

Intussen loopt het qua respons zeer goed met de grote GGZ enquete vanuit Zorg Geen Markt. Hoewel deze enquete nog enkele weken zal doorlopen, is het plan om rond de 12e juni alvast enkele voorlopige resultaten naar buiten te brengen. Daarbij zal de publiciteit worden gezocht (zoals Netwerk en Een Vandaag). Het zou dus zomaar kunnen dat er binnen afzienbare tijd verzoeken komen om mee te werken aan deze publiciteit. Op tv op te treden dus.

 

De vraag is nu natuurlijk... wie van jullie is daartoe bereid? Het zou mooi zijn als er verschillende mensen in de startblokken staan mocht de mogelijkheid zich aandienen. Het zou zomaar kunnen dat we in de komende weken de kans krijgen om de GGZ echt op de agenda te zetten! Een artikel in de NRC is mooi, maar zoals Joris Luyendijk duidelijk maakte: iets bestaat pas als je het op tv kunt laten zien.

 

Wie van jullie zou bereid zijn hieraan mee te werken?

 

Met vriendelijke groet,

mede namens Co Klaver en Thijs Emons,

Fred Leffers