Mail verzonden op 8-7-2008

 

Opinieartikel in Trouw

 

Beste collega,

 

Inmiddels bijna een half jaar geleden verzonden wij via de mail een oproep om mee te werken aan een journalistiek artikel in NRC Handelsblad over de GGZ.

 

Jij was een van de mensen die op deze oproep heeft gereageerd. Het artikel is op 21 juni verschenen, ik mailde hier al over.

 

Afgelopen zaterdag is ook het opinieartikel verschenen waarmee het destijds allemaal is begonnen. Nadat NRC Handelsblad ons maanden in de waan had gelaten dat het tegelijkertijd met het redactionele artikel van Baltesen geplaatst zou worden, bleek op het moment supreme dat de opinieredactie het niet wilde plaatsen. Vervolgens hebben we het ingestuurd naar Trouw en die hebben het afgelopen zaterdag geplaatst. De titel is veranderd en het is ingekort, maar de kern van onze boodschap is blijven staan. We zijn tevreden, ook met de foto. In de bijlage vinden jullie het artikel.

 

Met het verschijnen van het opinieartikel zijn de doelen van onze oorspronkelijke actie behaald. Maar we gaan zeker door! Het afgelopen half jaar zijn wij geinspireerd geraakt door het feit dat de GGZ steeds minder een stille sector is en toenemend van zich laat horen. Bovendien hebben wij ervaren dat er meer mogelijk is dan we aanvankelijk dachten. Als we er in slagen om de problemen in de GGZ op een open en breed gedragen manier voor het voetlicht te krijgen, dan zijn er zeker veranderingen mogelijk. Zie www.zorggeenmarkt.nl voor enkele resultaten die nu al geboekt zijn.

 

We gaan daarom door met nadenken over wat we verder nog kunnen doen om de GGZ op de (politieke) agenda te krijgen en te houden. In dat kader zullen we (sommigen van) jullie zeker nog benaderen. Mocht je nu al ideeen hebben, laat ze dan vooral weten. En als je het nu wel genoeg vindt en uit deze mailgroep verwijderd wilt worden, laat dat dan ook even weten.

 

Wij wensen jullie een goede zomer!

 

Met vriendelijke groet,

Fred Leffers, Thijs Emons en Co Klaver

 

Bijlage:

Het artikel in Trouw (PDF)