Mail verzonden op 8-5-2009

 

Beweging op diverse fronten

 

Beste collega of anderszins geďnteresseerde,

 

Vorige keer besteedden we aandacht aan het artikel in Vrij Nederland over de privacyproblematiek als gevolg van het DBC systeem. Dit artikel heeft veel losgemaakt, getuige het hoge aantal reacties. Je kunt ze hier lezen.

 

Naar aanleiding van het artikel en de vele reacties erop heeft Henk van Gerven, kamerlid voor de SP, schriftelijke kamervragen gesteld aan minister Klink. Zinloos? Zeker niet. Zo kun je hier lezen dat staatssecretaris Bussemaker onlangs haar plannen met zorgzwaartepakketten (ZZP’s) aan heeft moeten passen omdat onafhankelijk onderzoek de kritiek van GGZ Nederland op deze ZZP’s ondersteunde. Het laat zien dat de politiek zich wel degelijk laat beďnvloeden, als er maar consequent stelling wordt genomen en druk wordt uitgeoefend.

 

Intussen wordt vanuit Zorg Geen Markt een actiecomité van GGZ-professionals opgericht dat in de komende maanden een grote handtekeningenactie gaat organiseren, af te sluiten met een landelijke GGZ actiedag. In de te ondertekenen oproep zal onder meer worden gepleit voor de afschaffing van DBC’s en het (terug)geven van vertrouwen en verantwoordelijkheid aan de professional. We hebben nog enkele collega’s nodig die dit actiecomité willen bemensen. Met name vrouwen zijn welkom, want tot nu toe meldden zich vooral mannen. Mocht je interesse hebben, mail ons dan even je gegevens en wat je denkt bij te kunnen dragen.

 

Tot slot willen we nog wijzen op een spontane actie vanuit de thuiszorg. Verpleegkundigen en verzorgenden hebben een petitie gestart met als eis dat er een parlementaire enquęte moet komen naar de gevolgen van de marktwerking in de zorg. U kunt deze petitie hier tekenen.


Met vriendelijke groet,

Fred Leffers, Thijs Emons en Co Klaver

www.deggzlaatzichhoren.nl

 

N.B.

Je ontvangt deze mail omdat je lid bent van de mailinglijst De ggz laat zich horen. Wil je je afmelden voor deze mailinglijst, ga dan naar http://www.deggzlaatzichhoren.nl/afmelden.php